Tools voor leveranciers

Op deze plek vindt u een overzicht van de tools die wij inzetten voor een optimale samenwerking. Het gaat om middelen en platforms die het proces van sourcen tot factureren ondersteunen.

Algemene Inkoopvoorwaarden:
– Algemene Inkoopvoorwaarden
– Algemene Inkoopvoorwaarden-IT

Toegang tot Ariba Sourcing:
Ariba Sourcing is de beveiligde omgeving die NS Gebruikt ten behoeve van haar aanbestedingsactiviteiten. Om te kunnen inloggen in deze omgeving heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig die NS verstrekt. Bij interesse in een aanbesteding kunt u uw aanvraag doen via de contactpagina (zie de link onderaan deze pagina). Mocht u eerder al inloggegevens hebben gekregen, dan nog dient u voor iedere nieuwe aanbesteding eerst toegang aan te vragen bij NS. Na het verkrijgen van gebruikersnaam en wachtwoord kunt u inloggen op : http://ns.supplier.ariba.com/ .

Het aanbestedingsplatform:
Op de site van TenderNed geven aanbestedende diensten (opdrachtgevers) aankondigingen voor nationale of Europese aanbestedingen. Ook NS publiceert op deze site. Opdrachtnemers kunnen via deze site kennisnemen van de voorgenomen opdrachten tot aanbesteding.
http://www.tenderned.nl

Tenders Electronic Daily (TED):
Deze site representeert het Supplement op het Publicatieblad van de Europese Unie, waarin alle overheidsopdrachten die een bepaalde waarde overschrijden in de hele Europese Unie, moeten worden bekendgemaakt..
http://www.ted.europa.eu

Dun & Bradstreet:
Om zaken te doen met NS moet u in het bezit zijn van een D.U.N.S.-nummer. Heeft u dit nog niet, dan kunt u dit opvragen op de site van Dun & Bradstreet.
http://www.dnb-nederland.nl

Digitaal factureren:
Meer informatie over het digitaal aanleveren van facturen vindt u hier.

Digitale contractondertekening:
NS Procurement gaat met haar tijd mee en stapt over op digitale ondertekening van haar overeenkomsten. Hiermee zal het ondertekeningsproces veiliger, sneller en milieuvriendelijker verlopen. Veiliger, omdat fysieke documenten niet bij de verkeerde personen terecht kunnen komen. Sneller, omdat documenten niet meer geprint en gescand hoeven te worden. Milieuvriendelijker, omdat er geen papier en inkt meer nodig zijn voor een fysieke overeenkomst.​
– Veelgestelde vragen digitale ondertekening
–  Flyer Digitaal ondertekenen

Elektronische catalogi:
NS stelt samen met leveranciers meer en meer elektronische catalogi beschikbaar om het bestelproces te vereenvoudigen. Klik hier voor meer informatie over catalogusbestellingen.